Recreatie op Aruba

De ligging van het huis is ideaal. Het ligt centraal op het eiland in een prachtige, rustige omgeving aan de rand van het Arikok National Park. Hier is Aruba op haar puurst en kunt u genieten van de rust en de natuur.

Maar tegelijkertijd bent u slechts 10-15 minuten verwijderd van de mooiste witte stranden van de wereld en het bruisende hart van Oranjestad. Zo kunt u zelf kiezen, lekker relaxen op de prachtige witte stranden, verkoeling zoeken in het azuurblauw zeewater. Of u gaat een wandeling maken langs de ruige Noordkust of in het Arikok National Park. Ook kunt u kiezen voor een dagje thuis, lekker zonnen op het terras, genietend van de privacy en rust of even in de schaduw van de overdekte porch.

U kunt dus letterlijk alle kanten op! Op deze pagina hebben wij voor u een overzicht van recreatie en activiteiten in de omgeving. Maar kijkt u zeker ook eens naar de bezienswaardigheden die Aruba u te bieden heeft.

Recreatie ter land en ter zee

Eten
Wat is er fijner dan aan het eind van een zonnige en ontspannen dag neer te strijken op een terras om te genieten van een heerlijk diner? Op Aruba hoeft u zich op culinair gebied geen moment te vervelen. Heeft u zin om lekker ‘thuis’ te blijven of eet u in een hotel? Of wordt het een van de nieuwe hippe restaurants? Of misschien lekker met de voeten in het zand een visje onder de sterrenhemel?

En dan moet u nog een keuze maken uit Italiaans, Frans, Argentijns, Indiaas, Japans, Caribisch of traditioneel Arubaans...

We maken het u niet gemakkelijk, maar verzekeren u dat u op sterren-niveau zult genieten!

Diepzeevissen
Als u op het dek van een boot staat, en aan uw lijn hangt een vis van 30 kilo, dan zullen de hoge golven en het opspattende zoute water u weinig meer doen. U heeft nog maar een doel: die vis ophalen! Grote kans dat het een tonijn, barracuda of kingsize is, want die komen hier veel voor. Of u nu een ervaren visser bent of voor het eerst een hengel uitgooit, de kapitein en zijn bootsmaat helpen u graag. Ga eens een dag of een halve dag mee, en laat uw vangst van de dag 's avonds in het restaurant van uw keuze klaarmaken!

Golfbaan Tierra del Sol
Adres: Caya di Solo 10

Jeep en Monster truck safari
ABC Tours & Attractions
Adres: Schotlandstraat 61, Orangjestad
Tel: (297) 582-5600
E-mail: info@abc-aruba.com

Mountain Bike tour
Adres: Borancana Noord

Onder water zonder nat te worden
Wilt of kunt u niet zwemmen, maar toch genieten van al het moois onder die azuurblauwe wateroppervlakte? Dat kan! Op Aruba kunt u namelijk mee met de glasbodemboot of een onderzeeër. Ook op deze manier ontdekt u de wondere wereld onder water, met scholen prachtig gekleurde tropische vissen, de felgekleurde koralen en de bijzondere filtering van het zonlicht in het water. Waarschijnlijk komt er ook nog wel een waterschildpad langs zwemmen of zelfs een tonijn! Alles komt nog meer tot leven als u een tour boekt met een gids.

Rancho Daimari
Waar u onder andere kunt kunt Paintballen, op Quad Safari kunt gaan of paardrijden naar - onder andere - Andicuri Beach of Natural Pool.
Adres: Palm Beach 33-B
Tel: (297) 586-6284

Red Sail Sports
Red Sail Sports is gelieerd aan de "Handicapped Scuba Association" (HSA) en de "International Association for Handicapped Divers" (IAHD). Als u een duikcursus wilt volgen, heeft u een getekende verklaring van uw arts nodig. Daarnaast moet u een "Discover Scuba Diving" formulier invullen. Ook visueel gehandicapten of geheel of gedeeltelijk verlamde gasten zijn meer dan welkom om deel te nemen aan een duikcursus. Neem voor meer informatie contact op met Red Sail Sports via rss.sales@setarnet.aw of kijk voor meer informatie op www.redsailaruba.com. Het is aan te raden dit vooraf te doen zodat het programma eventueel aangepast kan worden. De Balia, Fiesta en Goza Catamarans zijn niet speciaal ingericht voor gehandicapte reizigers, maar u kunt wel op de boot getild worden door de crew. Op de boot is voldoende schaduw en plek voor rolstoelen.

Snorkelen
Voor wie duiken een stap te ver vindt is er goed nieuws: ook met een snorkel op en flippers aan is er genoeg te beleven. Voor de kust heeft u al grote kans om oog in oog te komen met de meest prachtig gekleurde vissen. Tijdens een tocht met een boot naar een van de omliggende riffen zult u nog veel meer onderwatermoois zien! Voor wie geen nat pak wil halen, is een tochtje met de glasbodemboot of zelfs een echte duikboot een absolute aanrader.

Stranden
De stranden van Aruba behoren tot de beste van de wereld. En niet voor niets! Ze zijn sneeuwwit, omringd door een azuurblauwe, kristalheldere zee. U zult zelf ervaren hoe ontspannend het is, om gewoon een beetje naar de horizon te turen, de zon op uw huid te voelen, het kabbelen van de zee te horen en het zand tussen uw tenen te bewegen...

Arashi en Boca Catalina Beach liggen allebei vlakbij de vuurtoren aan de noordwestkant van het eiland. Hier kunt u prachtig snorkelen.

Bij Palm Beach is de zee rustig. Aan dit strand liggen de grotere resorts.

Op Eagle Beach kunt u lekker picknicken in de schaduw van palmbomen. Er is genoeg parkeergelegenheid en er liggen diverse hotels aan de andere kant van de straat.

Rodgers Beach ligt vlakbij Baby Beach. Hier kunt u goed surfen. Ook zijn er picknicktafels en douches. Baby Beach is heel erg geschikt om met kleine kinderen naar toe te gaan. Hier kunt u ver het water in lopen voordat het diep wordt. Havanna Beach kunt u heerlijk aan het strand liggen en tevens een lekker hapje en drankje doen en dit voor een heel redelijk prijs.

Manchebo Beach is het breedste strand van Aruba.

Wind- en kitesurfen
De wind op Aruba brengt veel meer dan alleen verkoeling. Pak die windvlaag, wacht op de perfecte golf ga!

Aruba heeft een constante wind van 15 knopen. Ook is er veel variatie in rustig water en goede golven. Dit heeft Aruba één van de meest populaire plekken voor windsurfers en kitesurfers ter wereld gemaakt.

Bent u een beginner, doe het dan rustig aan en huur eens een half dagje een uitrusting of neem een proefles. Kunt u al wind- of kitesurfen, dan zult u uw uitdaging zeker vinden aan de noord- en zuidoostkant van het eiland.

Elk jaar wordt in juni het "Hi-Winds Amateur World Challenge Windsurf" toernooi gehouden op Aruba. Deze wedstrijd duurt 10 dagen en trekt professionele windsurfers en honderden amateurs van over de hele wereld aan.

Winkelen
Aruba, en dan vooral Oranjestad, is ‘shopping paradise’! U vindt hier het nieuwste van het nieuwste van de grote ontwerpers, prachtige juwelen, goud en horloges tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Ook voor souvenirs en natuurlijk aloë vera kunt u prima terecht. Naast de gezellige straatjes in Oranjestad zijn er ook diverse winkelcentra verspreid over het eiland bij de grotere hotels en het vliegveld.

De meeste winkels in de steden zijn open van 8.00 – 18.00 uur op maandag tot en met vrijdag. Sommige winkels sluiten tussen de middag (12.00 – 14.00 uur). De winkels in winkelcentra zijn open van 9.30 – 18.00 uur. Wanneer er een cruiseschip in de haven ligt, zijn de meeste winkels ook op zon- en feestdagen open.

Wrakduiken
Wie eenmaal gedoken heeft, is verslaafd voor de rest van zijn leven. Er is niets zo mooi als een wrak binnengaan en plotseling omringd te worden door een enorme school kleine visjes, of verrast te worden door een prachtig gekleurde paegaaivis.

Aruba is vooral bekend als prachtige locatie voor wrakduiken. Er liggen zes scheepswrakken rondom het eiland.

Het Pedernales wrak ligt helemaal tussen de koralen. Deze olietanker is getorpedeerd door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het California wrak is meer iets voor de geoefende duiker. Het ligt dieper en men denkt dat de kapitein het in 1945 zelf heeft laten zinken om te voorkomen dat hij en zijn bemanning in Nederlandse handen zouden vallen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Antilla is een van de grootste wrakken. Het wrak is 133 meter lang en ligt op 20 meter diepte. De duikplek is erg toegankelijk. Het Antilla wrak is altijd weer een verassing; het is bedekt met sponsen en koraal en bijna ieder type koraalvis is er wel te vinden. Zelfs duikers die hier vaker komen, ontdekken telkens weer wat nieuws!

U kunt op Aruba proefduiken maken (halve dag) , of uw Paddy halen (twee dagen). Wilt u uw brevet voor open water halen, dan kunt u dat doen tijdens een cursus die vier dagen duurt.

Voor meer informatie, raadpleeg de website van het Arubaans Verkeersbureau.

Zeilen en varen
Van de zeelucht raakt u al heel ontspannen, en van de cocktails die aan dek van de catamaran of een prachtige houten boot worden geserveerd des te meer. Het is heerlijk om door het kristalheldere, azuurblauwe water te varen en te genieten van de zon en het uitzicht. Onderweg is er genoeg tijd voor een duik of een snorkeltripje. Boek ook eens een "sunset sail" of een "dinnercruise" voor 's avonds, de prachtige Arubaanse zonsondergang is vanaf het water nog spectaculairder!